gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Klopsiki z kukurydzą

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Tak przygotowane klopsiki z kukurydzą podaję jako danie na obiad z ziemniakami i surówką. Polecam - mają fajny smak.

Klopsiki z kukurydzą Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Klopsiki z kukurydzą

 

  • 700-800 gram łopatki wieprzowej
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • sól
  • pieprz
  • majeranek
  • tłuszcz do smażenia

Sposób przygotowania:

Klopsiki z kukurydzą
Łopatkę wieprzową mielimy w maszynce do mięs na mielone. Do mięsa wsypujemy odcedzoną z zalewy kukurydzę oraz przyprawy: sól, pieprz i majeranek.

Wszystko razem dokładnie mieszamy - wyrabiamy. Następnie z masy mięsnej formujemy klopsiki, które smażymy na rozgrzanym tłuszczu na brązowy kolor.

Podajemy gorące z ziemniakami i surówką. 
Klopsiki z kukurydzą
Łopatkę mileimy w maszynce do mięs na mielone.
Klopsiki z kukurydzą
Do zmielonego mięsa dodajemy kukurydzę..
Klopsiki z kukurydzą
Uformowane klopsiki z dodatkiem kukurydzy smażymy na rozgrzanym tłuszczu.

Tagi:

kukurydza