Sposób przygotowania:
Klopsiki w sosie śmietanowym z warzywami
Ok 3 łyżki bułki tartej mieszam z mlekiem. Pora myję i kroję w pół talarki lub w kosteczkę. Ser ścieram na tarce na grubych oczkach. Do mięsa mielonego dodaję jajko, bułkę tartą z mlekiem, sól, pieprz, czosnek, ser i pora. Wszystko razem ugniatam i formuję male klopsiki. Każdego klopsika obtaczam w bułce tartej i smażę na oleju na rumiano. Na osobnej patelni daje kapkę oleju. Kapustę pekińską siekam i wrzucam na patelnie. Marchew obieram i kroję w cienkie pół talarki - wrzucam do kapusty. Dodaję kukurydzę i całość podduszam. W miseczce mieszam jogurt naturalny, wodę i śmietanę. Doprawiam solą, pieprzem, czosnkiem i koperkiem. Wlewam sos do warzyw - mieszam. Chwilę razem podduszam. Następnie całość wlewam na patelnie z mięskiem. Delikatnie mieszam. Jeżeli całość jest za gęsta można podlać wodą. Ryż gotuję zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Mięsko z sosem podaję z ryżem i niteczkami chili.