Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Klopsiki z miesa mielonego z kukurydzą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Klopsiki można robić z różnego mielonego mięsa.

Klopsiki z miesa mielonego z kukurydzą Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Klopsiki z miesa mielonego z kukurydzą

 

Sposób przygotowania:

Klopsiki z miesa mielonego z kukurydzą
Mięso mielone włożyć do miski. Bułkę zamoczyć w mleku, odcisnąć, dodać do mięsa. Następnie dodać jajko, mąkę ziemniaczaną, przeciśnięty przez praskę czosnek, 2 łyżki bułki tartej, sól, pieprz, przyprawę maggi do smaku. Mięso dokładnie wyrobić. Z masy mięsnej formować placuszki. Na każdy placek położyć łyżkę kukurydzy, kilka kawałeczków ogórka i pomidora. Dokładnie zawinąć w mięsie, formując owalne klopsiki. Klopsy obtoczyć w bułce tartej i smażyć ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju.
Klopsiki z miesa mielonego z kukurydzą
Z masy mięsnej formować placuszki, nakładać kukurydzę z dodatkami i formować klopsiki.
Klopsiki z miesa mielonego z kukurydzą
Uformowane klopsiki obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju.