iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Sznycelki drobiowo- wieprzowe z kukurydzą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Smaczne lekkie klopsiki, sznycelki z dodatkiem kukurydzy . Obtoczone w bułce tartej i usmażone . Pasują do ziemniaczków i ryżu .

Sznycelki drobiowo- wieprzowe z kukurydzą

Składniki:

Sznycelki drobiowo- wieprzowe z kukurydzą

 

Sposób przygotowania:

Sznycelki drobiowo- wieprzowe z kukurydzą
Pierś z kurczaka i łopatkę mielimy . Czosnek wyciskamy. Bułkę moczymy , miękką odciskamy i dodajemy do mięsa. Cebule obieramy i siekamy drobno. Kukurydze odsączamy dodajemy do masy. Mieszamy dobrze. Doprawiamy sola i pieprzem do smaku. Formujemy sznycelki obtaczamy je w bułce tartej . Smażymy na oleju , odsączamy na papierowych ręcznikach i podajemy.