Sposób przygotowania:
Klopsiki z szynki w sosie morelowym
Piekarnik nagrzać do 175. Pierwsze 7 składników wymieszać w misce na masę, uformować kuleczki o średnicy 2 1/2 cm.
Przełożyć na posmarowaną masłem blachę do pieczenia mięsa. Lekko zbrązowić w piekarniku przez 5 minut.
W międzyczasie sos barbecue wymieszać z dżemem morelowym i odstawić. Klopsiki wyjąć z piekarnika. Pokryć sosem. Dalej piec przez 5 do 10 minut. Podawać pojedynczo nabite na patyczki.
Przełożyć na posmarowaną masłem blachę do pieczenia mięsa. Lekko zbrązowić w piekarniku przez 5 minut.
W międzyczasie sos barbecue wymieszać z dżemem morelowym i odstawić. Klopsiki wyjąć z piekarnika. Pokryć sosem. Dalej piec przez 5 do 10 minut. Podawać pojedynczo nabite na patyczki.