Sposób przygotowania:
Klopsy ziemniaczane
Obrać ziemniaki i ugotować .Ziemniaki ostudzić i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach i przełożyć do miski. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę oleju i smażyć cebulę przez 5 minut, mieszając , ostudzić. Zimną cebulę z olejem wsypać do miski z ziemniakami, dodać 1 jajko i mąkę, soli , pieprzu i drobno pokrojony koperek Masę ziemniaczaną dobrze wyrobić przez 10 minut do połączenia się wszystkich składników. W głębokim rondlu rozgrzać olej. Z masy ziemniaczanej uformować płaskie klopsy .Na jednym talerzu rozkłócić jajko a na drugi wysypać bułkę tartą. Panierować klopsyw jajku a następnie w bułce , wrzucać na gorący olej.Piec z każdej strony po 2 minuty.Upieczone przełożyć na ręczniki papierowe , aby pozbawić je nadmiaru tłuszczu.