Joanna19

Joanna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 440]

Kluseczki grysikowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Kluseczki te idealnie nadają się w wszelkiego rodzaju zup i dań. Proste w przygotowaniu i bardzo smaczne.

Kluseczki grysikowe

Składniki:

Kluseczki grysikowe

 

Sposób przygotowania:

Kluseczki grysikowe
Grysik rozprowadzić w wodzie, zmieszać z mlekiem. Gotować cały czas mieszając, aż grysik będzie odchodził od garnka. Wystudzić, a następnie wbić jajko, dodać utartą na tarce o małych oczkach gałkę muszkatołową, dokładnie wymieszać całość. Ciasto nakładać łyżeczką, moczyć ją w dowolnej zupie, którą zamierzamy podać lub w wywarze czy bulionie, formować niewielkie kluseczki.

Tagi:

jajko jajka