Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Kluseczki wątrobiane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Kluseczki wątrobiane podawać z rosołem lub zupą, są delikatne i smaczne

Kluseczki wątrobiane

Składniki:

Kluseczki wątrobiane

 

 

Sposób przygotowania:

Kluseczki wątrobiane
Wątrobę umyć, osuszyć i przemielić w maszynce. Bułką zamoczyć, odcisnąć. Cebulę drobno posiekać i podsmażyć na maśle. Do zmielonej wątroby dodać odciśniętą bułkę, zrumienioną cebulkę, żółtka, przyprawić do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Białka ubić na sztywną pianę, połączyć z wątrobą, wszystko delikatnie wymieszać. Łyżką, nabierać porcje ciasta i wrzucać na gotujący się rosół lub osoloną gotującą się wodę. Gotować 3-4 minuty.

Tagi:

jajko jajka