Sposób przygotowania:
Kluski kładzione z jabłkami
W garnku zagotowujemy wodę, solimy ją. Jabłka obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki. Odmierzamy 1/2 szklanki musu. Do miski wbijamy jajka, dodajemy cukier. Ubijamy je mikserem 1-2 minuty aż staną się puszyste. Wówczas dodajemy mus jabłkowy i mąkę. Dokładnie mieszamy, powstanie gęste ciasto. Dużą łyżką nabieramy porcję ciasta (około 1/3 łyżki) i wkładamy do wody. Za każdym razem łyżkę maczamy w wodzie. Kluski gotujemy na 2 razy. Gotujemy około 3-5 minut od wypłynięcia. Podajemy na ciepło np. z bułką tartą podsmażoną na maśle lub polane śmietanką i posypane cynamonem. Życzę smacznego :)
skuter5
mocsłodkości
Czekoladka 2