Sposób przygotowania:
Pyzy z gotowanych ziemniaków z mięsem
Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie. Ugotowane ziemniaki jeszcze gorące rozgniatamy. Studzimy. Mięso mielone smażymy na patelni wraz z poszatkowaną cebulą, czosnkiem, przyprawiamy i studzimy.
Ziemniaki łączymy z mąkami, jajkiem, olejem, wyrabiamy na zwarte ciasto.
Do mięsa dodajemy jajko, bułkę tartą, mieszamy. Z ciasta formujemy kulki wielkości większej mandarynki, rozpłaszczamy kładziemy ok 1 łyżki farszu, zlepiamy i formujemy kulki.
Gotujemy w osolonej wodzie ok 10 minut do wypłynięcia. Podajemy ze smażoną cebulką. Smacznego ;)
Ziemniaki łączymy z mąkami, jajkiem, olejem, wyrabiamy na zwarte ciasto.
Do mięsa dodajemy jajko, bułkę tartą, mieszamy. Z ciasta formujemy kulki wielkości większej mandarynki, rozpłaszczamy kładziemy ok 1 łyżki farszu, zlepiamy i formujemy kulki.
Gotujemy w osolonej wodzie ok 10 minut do wypłynięcia. Podajemy ze smażoną cebulką. Smacznego ;)