Michal Zacharzewski

Michal Zacharzewski

Starszy Kucharz
[Przepisów: 45]

Kluski lane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Wspaniały dodatek do zup... zwłaszcza pomidorowej.

Kluski lane

Składniki:

Kluski lane

 

 

Sposób przygotowania:

Kluski lane
Jajka wbij do kubka, zasyp mąką, posól i popieprz do smaku. Możesz też wlać odrobinę mleka, jednak nie jest to konieczne. Całość utrzyj tak, by stało się puszyste i dość gęste, przypominające wulkaniczną lawę (niby płynie, ale powoooli). W razie potrzeby dodaj odrobinę mąki. Gotowe ciasto wlewaj łyżeczką do wrzącej zupy. Jeśli masz ochotę, możesz przygotować je w wodzie (zamiast zupy) i podawać na talerzu.

Tagi:

jajko jajka