Mikrula

Mikrula

Starszy Kucharz
[Przepisów: 34]

Kluski nie-slaskie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Maja swoj smaczek,dzieki dodatkom;)

Kluski nie-slaskie

Składniki:

Kluski nie-slaskie

 

Sposób przygotowania:

Kluski nie-slaskie
Ziemniaki ugotowac w osolonej wodzie,przecisnac przez praske lub dobrze utluc,dodac make i jajko i dobrze wyrobic.Do ciasta dodac majeranek,curry,papryke i troche soli-ponownie wyrobic.Formowac kluski,nadziewajac kazda kosteczka sera.Kluski wrzucac na wrzatek,jak wyplyna na wierzch to gotowac jeszcze 1-1,5 minuty.Wystarczy okrasic cebulka zeszklona na masle jesli nie wystapia jako glowny dodatek do miesa.Smacznego;)