gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Kluski podsmażane z jajkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kluski podsmażane z jajkami to pomysł na szybki obiad.

Kluski podsmażane z jajkami

Składniki:

Kluski podsmażane z jajkami

 

 

Sposób przygotowania:

Kluski podsmażane z jajkami
Do miski wbijamy dwa jajka, wsypujemy mąkę, cukier, łyżkę soli i wlewamy wodę. Wszystko dokładnie mieszamy. Ciasto powinno być gęste. W większym garnku zagotowujemy wodę i wsypujemy trochę soli. Do gotującej się wody, łyżeczką nakładamy ciasto i wkładamy do wrzątku. Gotujemy. Po trzech minutach od wypłynięcia klusek na wierzch wybieramy je łyżką cedzakową na sitko i przelewamy strumieniem zimnej wody. Kiedy kluski ociekną przekładamy je na rozgrzany na patelni tłuszcz i podsmażamy. Po chwili podsmażania wbijamy do klusek 6 jajek i całość podsmażamy. Przyprawiamy do smaku pieprzem i solą.

Tagi:

jajko jajka