LIDZIA

LIDZIA

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 329]

Kluski pulchne z majerankiem 2

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszne, delikatne kluseczki, dobre na każdy dzień.

Kluski pulchne z majerankiem 2 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kluski pulchne z majerankiem 2

 

 

Sposób przygotowania:

Kluski pulchne z majerankiem 2
Ziemniaki obrać, ugotować w osolonej wodzie, odlać, wystudzić. Zmiksować lub przepuścić przez maszynkę do mięsa, utrzeć na gładką masę. Dodać tartą bułkę, żółtka, mąkę, majeranek i sól. Składniki wymieszać, zagnieść miękkie ciasto, toczyć z niego wałeczki i kroić tak, jak leniwe pierogi. Gotować w dużej ilości wrzącej, osolonej wody. Podawać ze smażoną słoniną lub boczkiem i smażoną kapustą kiszoną po litewsku.
Kluski pulchne z majerankiem 2
Gotowanie ziemniaków na kluski pulchne z majerankiem.
Kluski pulchne z majerankiem 2
Miksowanie ugotowanych ziemniaków na kluski pulchne.
Kluski pulchne z majerankiem 2
Dodanie bułki tartej, żółtek, mąki, majeranku i soli do masy ziemniaczanej.
Kluski pulchne z majerankiem 2
Krojenie klusek pulchnych z majerankiem.

Tagi:

tarta