Sposób przygotowania:
Kluski tarte
Ziemniaki (6 sztuk) ugotowac na miekko, odlac i zaraz gorace potluc tluczkiem, odstawic. Ziemniaki (3 sztuki) zetrzec na tarce, wylozyc na sitko do odkapania. Po kilku minutach starte ziemniaki dodac do ugotowanych, wsypac make ziemn. i 1 lyzeczke soli. Zagniesc ciasto, formowac male kuleczki i wrzucac do wrzacej, osolonej wody. Gotowac na malym ogniu ok.7 min.
Kiedys moja mama, przeciskala starte ziemniaki przez recznik bawelniany lub gaze, ale ja sprobowalam inaczej i wszystko wyszlo tak jak mialo.
Kiedys moja mama, przeciskala starte ziemniaki przez recznik bawelniany lub gaze, ale ja sprobowalam inaczej i wszystko wyszlo tak jak mialo.
Doro
ulcia21
misia53
luna
yola
iwona3004
Ewelina S
iwona3004
luna
Ciesze sie Iwona, ze kluski smakowaly. Pozdrawiam serdecznie:)