małatruskaweczka

małatruskaweczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 179]

Kluski z serka homogenizowanego

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybkie kluseczki z serka homogenizowanego

Kluski z serka homogenizowanego

Składniki:

Kluski z serka homogenizowanego

 

  • opakowanie serka homogenizowanego (200 g)
  • 5 łyżek mąki
  • 1 białko
  • łyzka masła
  • sól
  • cukier puder

Sposób przygotowania:

Kluski z serka homogenizowanego
Serek przełozyć do miski, dodać mąkę, szczyptę soli i wymieszać aż powstanie gładka masa. Z białka ubijamy pianę i delikatnie dodajemy ją do masy z serka. W garnku ugotować wodę z dodatkiem soli. Łyzką wrzucać na wrzątek nieduże kluseczki. Gotować do wypłynięcia na wierzch. Nastepnie odcedzić i podawać polane roztopionym masłem.