basia216

basia216

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 153]

Kluski ze smalcu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

bardzo kaloryczne ale bardzo dobre.

Kluski ze smalcu

Składniki:

Kluski ze smalcu

 

Sposób przygotowania:

Kluski ze smalcu
Do garnka wlać wodę i wrzucić smalec, gdy smalec się stopi dodać mąkę, sól i cały czas mieszać (na małym ogniu) by nie powstały grudki i ciasto będzie odchodziło od garnka. Następnie ciasto wystudzić i wbić całe jajka, wyrobić drewnianą pałką, jeśli ciasto będzie lepkie to dodać jeszcze mąki. Robić z ciasta wałeczki i kroić jak kopytka. Wrzucać na wrzątek i gotować około 5 minut. Podawać polane zrumienioną cebulą.

Tagi:

jajko jajka