Sposób przygotowania:
Knedle ze śliwkami
Przyrządzanie:
Wysuszyć pieczywo tostowe w piekarniku rozgrzanym do temperatury 100 stopni,a następnie rozkruszyć je mikserem.
Margarynę i cukier starannie utrzeć na pianę.
Dodawać stopniowo jajka.Następnie proszę dodać startą skórkę z cytryny,twaróg oraz pokruszone pieczywo.Pozostawić na godzinę aż do wyrośnięcia.
Uformować 12 jednakowych kulek i gotować 15 minut we wrzącej wodzie.Podgrzać śliwki wraz z syropem,dodać do niej mączkę ziemniaczaną rozmieszaną w zimnej wodzie i zagotować.
Nieco ostudzić i podawać z osączonymi knedlami
Wysuszyć pieczywo tostowe w piekarniku rozgrzanym do temperatury 100 stopni,a następnie rozkruszyć je mikserem.
Margarynę i cukier starannie utrzeć na pianę.
Dodawać stopniowo jajka.Następnie proszę dodać startą skórkę z cytryny,twaróg oraz pokruszone pieczywo.Pozostawić na godzinę aż do wyrośnięcia.
Uformować 12 jednakowych kulek i gotować 15 minut we wrzącej wodzie.Podgrzać śliwki wraz z syropem,dodać do niej mączkę ziemniaczaną rozmieszaną w zimnej wodzie i zagotować.
Nieco ostudzić i podawać z osączonymi knedlami