Sposób przygotowania:
Knedle ze śliwkami 9.
Poprzedniego wieczoru ugotowałam ziemniaki.Dzisiaj te ziemniaki zmieliłam w maszynce do mięsa. Wyłożyłam na stolnicę.Dodałam do nich mąkę, wbiłam jaja. Całość bardzo dokładnie wyrobiłam. Z ciasta urwałam kawałek i zrobiłam kulkę,którą spłaszczyłam.Na środek położyłam wydrążoną śliwkę i ponownie zagniotłam tworząc kulkę. Czynność powtarzałam. Na wrzątek ze szczyptą soli wrzucałam delikatnie surowe ciasto.Gdy wypłynęły na wierzch,gotowałam jeszcze 3-4 minuty. Wyjmowałam łyżką cedzakową i posypywałam jeszcze gorące cukrem.Podawałam od razu
yola
zewa
Ale do rzeczy. Po pierwsze plus za wykorzystanie czyjegoś przepisu i wykonanie dania. Po drugie plus za zdjęcie.
Wniosek : po co ściemniać jakąś tam dziczyzną o której się nie ma zielonego pojęcia, jak można coś zrobić naprawdę uczciwie i mieć z tego większą satysfakcję, nawet jeśli są to knedle.