Sposób przygotowania:
Knedle z jarmużem i serem fetaETAP 1:
![Knedle z jarmużem i serem feta Knedle z jarmużem i serem feta](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/knedle-z-jarmuzem-i-serem-feta-392130.jpg)
Liście jarmużu włożyć do wrzącej wody i gotować 2-3 minuty, ostudzić, usunąć grube nerwy, resztę posiekać. Na patelni rozgrzać olej, zeszklić posiekany czosnek i cebulę, wymieszać z jarmużem, chwilę podsmażyć, ostudzić.
ETAP 2:
![Knedle z jarmużem i serem feta Knedle z jarmużem i serem feta](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/knedle-z-jarmuzem-i-serem-feta-392131.jpg)
Dodać ser feta, wymieszać, przyprawić do smaku pieprzem, opcjonalnie solą. Ostrożnie z solą bo ser feta jest bardzo słony.
ETAP 3:
![Knedle z jarmużem i serem feta Knedle z jarmużem i serem feta](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/knedle-z-jarmuzem-i-serem-feta-392133.jpg)
Obie mąki wsypać do miski, wymieszać. Dodać przeciśnięte przez praskę ziemniaki, jajko i mąkę ziemniaczaną.
ETAP 4:
![Knedle z jarmużem i serem feta Knedle z jarmużem i serem feta](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/knedle-z-jarmuzem-i-serem-feta-392134.jpg)
Zagnieść ciasto, podzielić na porcje, formować placuszki i nakładać porcje farszu.
ETAP 5:
![Knedle z jarmużem i serem feta Knedle z jarmużem i serem feta](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/knedle-z-jarmuzem-i-serem-feta-392135.jpg)
Dokładnie zlepić i uformować knedle. W garnku zagotować dużą ilość wody, osolić. Partiami wrzucać knedle i gotować 3-4 minuty od chwili wypłynięcia na powierzchnię.
Podawać z rumianą cebulką lub usmażonym boczkiem.