Sposób przygotowania:
Knedle ziemniaczane 3
Ziemniaki umyć, ugotować w mundurkach. Obrać i jeszcze ciepłe przetrzeć. Zmieszać je z kaszą i ostudzić. Dodać sól, jajko, mąkę i wyrobić na miękkie ciasto. Pokroić na równe kawałki (4), a z nich uformować podłużne knedelki. Gotować w osolonej wrzącej wodzie ok. 20 minut. Ugotowane knedelki pokroić w plastry. Podawać z rozpuszczonym masłem i zrumienioną tartą bułką oraz cukrem lub sosem.
![Knedle ziemniaczane 3 Knedle ziemniaczane 3](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/knedle-ziemniaczane-3-212530.jpg)
![Knedle ziemniaczane 3 Knedle ziemniaczane 3](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/knedle-ziemniaczane-3-212531.jpg)