LIDZIA

LIDZIA

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 329]

Knedle ziemniaczane 3

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Delikatne, smakują na słodko i jako dodatek do mięs.

Knedle ziemniaczane 3 Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Knedle ziemniaczane 3

 

Sposób przygotowania:

Knedle ziemniaczane 3
Ziemniaki umyć, ugotować w mundurkach. Obrać i jeszcze ciepłe przetrzeć. Zmieszać je z kaszą i ostudzić. Dodać sól, jajko, mąkę i wyrobić na miękkie ciasto. Pokroić na równe kawałki (4), a z nich uformować podłużne knedelki. Gotować w osolonej wrzącej wodzie ok. 20 minut. Ugotowane knedelki pokroić w plastry. Podawać z rozpuszczonym masłem i zrumienioną tartą bułką oraz cukrem lub sosem.
Knedle ziemniaczane 3
Formowanie wałków ziemniaczanych na knedle.
Knedle ziemniaczane 3
Gotowanie knedli ziemniaczanych w osolonym wrzątku.