Galeo

Galeo

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 94]

Kofta z grilla z dipem jogurtowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Do mięsa dodajemy Przyprawę do grilla ognistą Galeo, posiekaną natkę i żółtko.

Kofta z grilla z dipem jogurtowym

Składniki:

Kofta z grilla z dipem jogurtowym

 

  • Danie dla 3 osób:
  • 500g mielonego mięsa wołowego,
  • 1 żółtko,
  • 10g natki pietruszki,
  • olej,
  • 6 szt. patyczków do szaszłyków,
  • 3-4 łyżki Przyprawy do grilla ognistej Galeo,
  • 250g świeżych ogórków,
  • 10g śmietankowego serka homogenizowanego,
  • 100g maślanki lub jogurtu,
  • 2 łyżeczki Przyprawy do sosu tzatziki Galeo.

Sposób przygotowania:

Kofta z grilla z dipem jogurtowym
Po dokładnym wymieszaniu odstawiamy w chłodne miejsce na ok. 15 min. Zwilżonymi dłońmi formujemy z mięsa długie wałeczki i nadziewamy je na uprzednio namoczone w wodzie patyczki. Przed grillowaniem mięso smarujemy olejem. Pieczemy na mocno rozgrzanym grillu ok. 10-15 min, często obracając i smarując olejem. Sos przygotowujemy mieszając serek, maślankę i starte na drobnej tarce ogórki. Do sosu dodajemy Przyprawę do sosu tzatziki Galeo i odstawiamy na chwilę w chłodne miejsce.Przepis pochodzi ze strony www.galeo.pl