mariel78

mariel78

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 293]

Kokardki carbonara

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ważną rzeczą jest by samemu sobie zmielić mięso a nie kupować gotowych wyrobów garmażeryjnych.

Kokardki carbonara

Składniki:

Kokardki carbonara

 

  • 200 gram makaron wstążki,
  • 1 szt. sos carbonara,
  • 1/2 kg łopatka bez kości,
  • 1/2 szklanki śmietana,
  • przyprawy

 

Sposób przygotowania:

Kokardki carbonara
Łopatkę zmielić w maszynce na mielone. Makaron ugotować w osolonej wodzie .Mięso przyprawiamy solą i pieprzem , i podsmażamy .Do śmietany wsypujemy sos , dodajemy 100ml wody mieszamy i wlewamy do usmażonego mięsa. Makaron kładziemy na talerzu , kopeczkami nakładamy sos z mięskiem i posypujemy zieleniną .