Sposób przygotowania:
kokardki pod pomidorowo serową pierzynkąsos pomidorowo - paprykowy z kurczakiem

W między czasie kiedy gotuje nam się makaron, przygotowujemy kurczaka. Kroimy w cienkie paski i posypujemy solą, pieprzem oraz przyprawą do kurczaka. Następnie smażymy na złoty kolor. W kolejnym etapie kroimy cebule w pióra, przeciskamy czosnek przez praskę i delikatnie podsmażamy oba składniki na patelni z rozgrzanym olejem. Później do cebuli dolewamy szklankę wody i wrzucamy kostkę rosołową, dalej trzymając patelnię na wolnym ogniu. Kroimy w cienkie paski paprykę oraz pomidorki koktajlowe i dorzucamy do cebuli. Dodajemy 2 łyżki koncentratu i wszystko razem chwilę dusimy do miękkości warzyw. gotowy sos przyprawiamy solą, bazylią i oregano. Do całości wrzucamy wczesniej usmazonego kurczaka i wszystko razem mieszamy.
składanie dania

ugotowany makaron przekładamy do naczynia żaroodpornego
składanie dania

Gotowym sosem polewamy nasze makaronowe kokardki.
składanie dania

Wszystko posypujemy grubo startym ,żółtym serem.
pieczenie

Kiedy złożymy nasze danie, nagrzewamy piekarnik (180 *) i wkładamy na ok 15-20 minut aż się ser zapiecze.