Sposób przygotowania:
Sałatka z gruszką
Kurczaka umyć, osuszyć, oczyścić z niepotrzebnych części i pokroić w kostkę. Podsmażyć na rozgrzanej oliwie, przyprawić solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka.
Gdy kurczak jest już prawie gotowy dodać wiórki kokosowe i smażyć kilka minut aż się przyrumienią. Odsączyć z tłuszczu i wystudzić.
Sałatę umyć, osuszyć i porozrywać na mniejsze kawałki. Gruszki umyć, obrać ze skórki, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę razem z serem pleśniowym.
Kurczaka z kokosem, gruszki, sałatę oraz ser pleśniowy wymieszać w misce. Oliwę zmieszać z wodę. Dodać sok z cytryny, miód i musztardę.
Przyprawić pieprzem i solą. Wymieszać.
Gotowym sosem polać sałatkę.
Gdy kurczak jest już prawie gotowy dodać wiórki kokosowe i smażyć kilka minut aż się przyrumienią. Odsączyć z tłuszczu i wystudzić.
Sałatę umyć, osuszyć i porozrywać na mniejsze kawałki. Gruszki umyć, obrać ze skórki, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę razem z serem pleśniowym.
Kurczaka z kokosem, gruszki, sałatę oraz ser pleśniowy wymieszać w misce. Oliwę zmieszać z wodę. Dodać sok z cytryny, miód i musztardę.
Przyprawić pieprzem i solą. Wymieszać.
Gotowym sosem polać sałatkę.