Sposób przygotowania:
Ser bundz w oliwie i ziołach
Ser bundz pokroić w grubą kostkę. Obrać czosnek.
Oliwę z oliwek wymieszać z mieszanką przypraw (pomidor suszony,bazylia i oregano) oraz ostrą papryką w proszku.
W słoiku układać kostki sera bundz, przekładając je co jakiś czas listkami bazylii i czosnkiem. Całą zawartość słoika zalać oliwą z ziołami.
W takiej postaci ser przechowywać w lodówce. U mnie spokojnie ponad miesiąc (dłużej nie udało mi się go uchować).
Oliwę z oliwek wymieszać z mieszanką przypraw (pomidor suszony,bazylia i oregano) oraz ostrą papryką w proszku.
W słoiku układać kostki sera bundz, przekładając je co jakiś czas listkami bazylii i czosnkiem. Całą zawartość słoika zalać oliwą z ziołami.
W takiej postaci ser przechowywać w lodówce. U mnie spokojnie ponad miesiąc (dłużej nie udało mi się go uchować).