Sposób przygotowania:
Orzechowe mini serniczki z makaronem i kremETAP 1:
Makaron ugotować al dente. Odcedzić i odłożyć do ostygnięcia. W między czasie orzechy zmielić.
ETAP 2:
Do miski wbić jajko, dodać 20 g cukier brzozowy i utrzeć na jasny puszysty krem.
ETAP 3:
Następnie dodać ricottę i delikatnie wymieszać. Połączyć z orzechami.
ETAP 4:
Do masy serowej dodać makaron i delikatnie wymieszać łyżką. Foremki do mini tart wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać masę sernikową. Piec w 190 st około 55 minut. Wyjąć, ostudzić i wstawić do lodówki na całą noc.
ETAP 5:
Do rondelka przełożyć porzeczki ( nie rozmrażać). Gdy owoce się rozmrożą dodać 15 g ksylitolu.Dusić do momentu rozgotowania porzeczek. Zdjąć z ognia i przetrzeć przez sito. Do ciepłego musu dodać żelatynę (proszek) i dokładnie wymieszać.
Ostygnięte owoce wstawić do lodówki do wstępnego stężenia. Serek homogenizowany dodać do musu, wymieszać dokładnie. Wstawić do lodówki do czasu zastygnięcia. Gdy to nastąpi przełożyć do szprycy i udekorować serniczki z wierzchu.
Smacznego!
SylaUla
Jagodowa
ciasteczka