Sposób przygotowania:
Kokardkowa sałatka
Mięso myjemy i kroimy na plastry, oprószamy przyprawą uniwersalną albo tylko solą i pieprzem. Obsmażamy szybko na odrobinie oleju. Podlewamy wodą i dusimy do miękkości. Miękkie mięso studzimy i kroimy w kostkę.
Makaron gotujemy wg wskazówek na opakowaniu, przelewamy wodą na sicie, osączamy i studzimy.
Ogórki, paprykę i jabłko kroimy w drobną kostkę. Kukurydzę osączamy z zalewy. Por drobno siekamy.
Wszystkie składniki sałatki, łączymy majonezem i doprawiamy do smaku.
Makaron gotujemy wg wskazówek na opakowaniu, przelewamy wodą na sicie, osączamy i studzimy.
Ogórki, paprykę i jabłko kroimy w drobną kostkę. Kukurydzę osączamy z zalewy. Por drobno siekamy.
Wszystkie składniki sałatki, łączymy majonezem i doprawiamy do smaku.