Sposób przygotowania:
Kokosanka dla dorosłychETAP 1:
Masa budyniowa:
Żółtka ubijam mikserem z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, wlewam ½ szklanki mleka, wsypuję budyń oraz mąkę, miksuję na jednolitą masę bez grudek.
Resztę mleka zagotowuję, dodaję zmiksowaną masę z żółtkami, mieszam energicznie do uzyskania gęstej masy.
ETAP 2:
Gotującą masę trzymam na ogniu około 1 minuty, cały czas mieszam , zostawiam w temp pokojowej do całkowitego wystygnięcia.
ETAP 3:
Miękkie masło ucieram na puch dodając stopniowo po łyżce wystudzonego budyniu i likieru robię krem, na koniec wsypuję wiórka, mieszam szpatułką.
ETAP 4:
Kwadratową formę wykładam papierem-ja miałam silikonową więc nie wykładałam niczym, rozłożyłam warstwę krakersów i jedną trzecią kremu, ułożyłam kolejną warstwę krakersów i krem i znów krakersy, ostatnia warstwa stanowi krem.
Prażone wiórka:
Masło rozpuszczam w misce z cukrem pudrem, wsypuję wiórka, mieszając cały czas uprażyłam na złocisto-uważać bo wiórka mają tendencję do przypalania.
ETAP 5:
gdy są złociste zdejmuję z kuchenki całkowicie studzę posypuję ciasto
Smacznego!
robaczek
biedroneczki
skuter5