Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Kokosanki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Każdy wielbiciel kokosu będzie w siódmym niebie

Kokosanki

Składniki:

Kokosanki

 

  • 4 szt białka,
  • 25 dag cukier puder,
  • 25 dag wiórki kokosowe,
  • 1 łyżka mąka ziemniaczana,
  • 10 kropli aromat migdałowy

 

Sposób przygotowania:

Kokosanki
Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i ubijać aż cukier się rozpuści. Następnie dodać wiórka kokosowe, mąkę, aromat i delikatnie wymieszać. Ciasto włożyć do worka cukierniczego i wyciskać ciasteczka na przygotowaną blaszkę. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 150 stopni około 40 minut.