Sposób przygotowania:
Kokosanki
Na rozpuszczone w garnuszku maslo dodajemy cukier, caly czas mieszajac. Nastepne dodajemy wiorki kokosowe i zdejmujemy garnek z ognia. Odstawiamy do wysytgniecia!! Bialka ubijamy na gesta piane, mozemy ewentualnie dodac szczypte soli aby piana sie ubila. Do piany dodajemy lyzke maki ziemniaczanej i mieszamy calosc z wystudzona masa kokosowa. Na blaszcze wylozonej pergaminem ukladamy male porcje masy. Pieczemy w 175° okolo 15 minut, nalezy podpatrywac poziom zrumienienia kokosanek. Po upeczeniu przekladamy na talerz dopiero gdy przestygna.
Lady Marmolada
aghneshka
Zrobiłam koksanki z troche więcej proporcji - wszystko razy dwa ale się udało. Oprócz tego,że pomyliły mi się stopnie (zaczęłam od 145) to są deliszys :)
lilalo
Cieszy mnie bardzo ze sie udaly :-) I ja tez chyba odswieze przepis i na swieta zrobie kokosanki :-)