Sposób przygotowania:
Kokosanki 3
Wafle kroimy w kwadraty lub wycinamy foremką kułka. Napisałam 4-5 bo to zależy od wielkosci jajek.Oddzielamy białka od zółtek,białka najlepiej przedubiciem schłodzićw lodówce.Do schłodzonych białek dodać szczyptę soli i ubijać, do białek dodawać stopniowo cukier cały czas ubijająć.Jak białka będą dobrze ubite wsypać wiórki kokosowe i bułkę tartą delikatnie wymieszać.Masę włożyc do worka cukierniczego i wyciskać kopczyki na waflę, które wczwsniej trzeba ułozyć na suchej blasze.Tak przygotowane juz kokosanki najlepiej zostawić stac jakis czas zeby beza przeschła ,wtedy jest pewne ze kokosanki się nie rozleją.Pieczemy 2 blachy jednoczesnie termoobieg 150st przez15-20 minut na jasny kolor.POLECAM ! ! !
gusia1000