Sposób przygotowania:
Kokosik
Masa ciemna: Herbatniki kruszymy jak najdrobniej. Zaparzamy kawę we wrzatku. Do herbatników dolewamy kawę, Dosypujemy cukier, kakao i dobrze mieszamy.
Masa jasna: Masło ucieramy cukrem i wiórkami.Masę kawową rozkładamy na foli spożywczej formując prostokąt o grubości około 2 cm.
Masę kokosową rozkładmy równo na kawowej zostawiając koło centymetra na brzegach bez masy. Zwijamy roladę i wkładamy do lodówki najlepiej na całą noc. Porcja na jedną 0,5 kg roladkę.
Masa jasna: Masło ucieramy cukrem i wiórkami.Masę kawową rozkładamy na foli spożywczej formując prostokąt o grubości około 2 cm.
Masę kokosową rozkładmy równo na kawowej zostawiając koło centymetra na brzegach bez masy. Zwijamy roladę i wkładamy do lodówki najlepiej na całą noc. Porcja na jedną 0,5 kg roladkę.
![Kokosik Kokosik](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kokosik-93230.jpg)
![Kokosik Kokosik](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kokosik-93231.jpg)
![Kokosik Kokosik](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kokosik-93232.jpg)
dzejlo
Natala1210
misiabe
emi1983
cherry