Sposób przygotowania:
Kokosik
Masa ciemna: Herbatniki kruszymy jak najdrobniej. Zaparzamy kawę we wrzatku. Do herbatników dolewamy kawę, Dosypujemy cukier, kakao i dobrze mieszamy.
Masa jasna: Masło ucieramy cukrem i wiórkami.Masę kawową rozkładamy na foli spożywczej formując prostokąt o grubości około 2 cm.
Masę kokosową rozkładmy równo na kawowej zostawiając koło centymetra na brzegach bez masy. Zwijamy roladę i wkładamy do lodówki najlepiej na całą noc. Porcja na jedną 0,5 kg roladkę.
Masa jasna: Masło ucieramy cukrem i wiórkami.Masę kawową rozkładamy na foli spożywczej formując prostokąt o grubości około 2 cm.
Masę kokosową rozkładmy równo na kawowej zostawiając koło centymetra na brzegach bez masy. Zwijamy roladę i wkładamy do lodówki najlepiej na całą noc. Porcja na jedną 0,5 kg roladkę.
dzejlo
Natala1210
misiabe
emi1983
cherry