Megg

Megg

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 412]

Kokoski wg Megg

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Moje ulubione kokoski

Kokoski wg Megg Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kokoski wg Megg

 

  • Cisto:
  • 4 jajka
  • 2 szkl cukru
  • 4 szkl mąki
  • 1,5 kostki margaryny
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

 

 

  • Dodatkowo:
  • wiórki kokosowe

Sposób przygotowania:

Kokoski wg Megg
Ciasto: Margarynę rozpuścić i pozostawić do ostudzenia. Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę. Nadal ubijając dodać cukier oraz żółtka. Następnie dodawać na przemian mąkę z proszkiem do pieczenia i wystudzoną margarynę. Ciasto przełożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i piec w 180 st przez 45 min. Polewa: Margarynę roztopić, dodać wodę, cukier, kakao i zagotować. Po wystudzeniu ciasta pokroić go na niewielkie kosteczki. Każdą nabijać na patyczek do szaszłyków i zanurzać w polewie, a następnie obtoczyć w wiórkach kokosowych. Smacznego!!!!
Kokoski wg Megg
Kokoski wg Megg
Kokoski wg Megg
Kokoski wg Megg

Tagi:

jajko jajka