zbysiowa

zbysiowa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 720]

Kokoski z makiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 12

Szybkie i smaczne , kokoski z makiem. Po upieczeniu są twardawe, polecam odłożyć je na jakieś dwie godzinki do szafki ,ładnie nawilgną.

Kokoski z makiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kokoski z makiem

 

  • 4 białka
  • Szczypta soli
  • 20 dag kokosu
  • 10 dag maku
  • 100 ml oleju
  • 10 dag cukru pudru

 

Sposób przygotowania:

Kokoski z makiem
Zaczynam od ubicia białek ze szczyptą soli. Dalej ubijając dodaję mak,kokos, proszek do pieczenia ,na koniec dodaję olej. Z gotowej masy formuję kulki, spłaszczam je w dłoni i układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasteczka piekę około 15 minut w 175 st C Po upieczeniu są twardawe, polecam odłożyć je na jakieś dwie godzinki do szafki ,ładnie nawilgną. 
Kokoski z makiem
potrzebne składniki do przygotowania ciastek
Kokoski z makiem
Zaczynam od ubicia białek ze szczyptą soli.
Kokoski z makiem
Dalej ubijając dodaję mak,kokos, proszek do pieczenia
Kokoski z makiem
Z gotowej masy formuję kulki, spłaszczam je w dłoni i układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia

Tagi:

mak