Izka192

Izka192

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 127]

Kokoski

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Kokoski są pyszne i można przygotować je na każdą okazję. U mnie w domu często goszczą na stole i wszystkim smakują. Polecam i smacznego.

Kokoski Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kokoski

 

 

  • Polewa:
  • margaryna
  • 10 łyżek mleka
  • 12 łyżek cukru
  • 6 łyżek kakao
  • oraz 2 opakowania wiórek kokosowych

Sposób przygotowania:

Kokoski
Białka oddzielamy od żółtek. Mąkę przesiewamy. Białka ubijamy mikserem na sztywno następnie dodawać: cukier, żółtka i mąkę z proszkiem. Piec ok 30 minut w temp. 180 stopni. Biszkopt wyjąć z blachy i odstawić do ostygnięcia. Na masę rozpuścić margarynę i dodać resztę składników, doprowadzić do gotowania i wymieszać aby składniki połączyły się w jedną całość. Biszkopt pokroić w kwadraty 4 na 4 cm. Zanurzać każdy kwadrat w polewie i obtoczyć wiórkami.
Kokoski
Pokrojony biszkopt w kawdraty czeka na polewę i wiórka
Kokoski
Zagotowana polewa przed zanurzeniem biszkoptu
Kokoski
zanurzony kwadrat z biszkptu w polweie.
Kokoski
Biszkoptowy kwadrat w polewie posypywany wiórkami.