Sposób przygotowania:
kokosowa bita smietana na kruchym cieści
Mąkę przesiewamy, dodajemy łyżkę mleka, wsypujemy cukier, wbijamy jajo. Dajemy na koniec margarynę. I wszystkie skąłdniki siekawmy wpierw nożem. Aż margaryna połaczy się z mąką. Nastepnie wyrabiamy na jednolite ciasto rękoma.
Wkładamyna godz-dwie do lodówki żeby ciasto się schłodziło.
Ubijamy bitą śmietanę.
Wsypujemy śnieżkę do miski , dodajemy mleko ( tyle ie jest w przepisie na opakowaniu ) i ubijamy na bardzo sztywno.
Dodajemy na koniec wiórki kokosowe porcjami i mieszamy.
Ciasto schłodzone wyjmujemy. rozwałkowujemy. Blachę smarujemy margaryną lub masłem, posypujemy byłką tartą i wykładamy nasze kruche ciasto. Pieczemy przez ok 20 minut w 180 stopniach.
Na wystudzone ciasto wykładamy bitą smietanę z wiórkami kokowosymi.
Rozrabiamy tak jak jest na opakowaniu naszą galaretkę . Rozrabiamy w niej serek homogenizowany, dodajemey jeszcze łyżkeczkę żelatyny w rozrobionej ciepłej wodzie.
Galaretke wstawiamy do lodówki żeby dobrze zastygla. Zastygniętą galaretkę kroimy w grubą kostkę, którą posypujemy bitą śmietanę.
Smacznego
Wkładamyna godz-dwie do lodówki żeby ciasto się schłodziło.
Ubijamy bitą śmietanę.
Wsypujemy śnieżkę do miski , dodajemy mleko ( tyle ie jest w przepisie na opakowaniu ) i ubijamy na bardzo sztywno.
Dodajemy na koniec wiórki kokosowe porcjami i mieszamy.
Ciasto schłodzone wyjmujemy. rozwałkowujemy. Blachę smarujemy margaryną lub masłem, posypujemy byłką tartą i wykładamy nasze kruche ciasto. Pieczemy przez ok 20 minut w 180 stopniach.
Na wystudzone ciasto wykładamy bitą smietanę z wiórkami kokowosymi.
Rozrabiamy tak jak jest na opakowaniu naszą galaretkę . Rozrabiamy w niej serek homogenizowany, dodajemey jeszcze łyżkeczkę żelatyny w rozrobionej ciepłej wodzie.
Galaretke wstawiamy do lodówki żeby dobrze zastygla. Zastygniętą galaretkę kroimy w grubą kostkę, którą posypujemy bitą śmietanę.
Smacznego