Sposób przygotowania:
Kokosowa kasza jaglana z rabarbarem i truskawkami
Kaszę jaglaną wsypujemy do kubka, zalewamy wodą odstawiamy na 15 minut. Kaszę dokładnie płuczemy na sicie, przekładamy do garnka. Do kaszy dodajemy pokrojony rabarbar, 2/3 puszki mleka kokosowego i wodę – zagotowujemy, zmniejszamy ogień na minimum i gotujemy około 15 minut aż kasza zmięknie i wchłonie cały płyn. Odstawiamy do przestygnięcia.
Truskawki myjemy, usuwamy szypułki i kroimy w kostkę, posypujemy cukrem i odstawiamy na parę minut aby truskawki puściły sok.
Przestudzoną kaszę blendujemy razem z resztą mleka kokosowego – doprawiamy do smaku syropem klonowym.
Do szklaneczek nakładamy porcję truskawek, następnie porcję kaszy, polewamy po wierzchu syropem klonowym i dekorujemy melisą, a potem jemy na zdrowie.
Smacznego
Truskawki myjemy, usuwamy szypułki i kroimy w kostkę, posypujemy cukrem i odstawiamy na parę minut aby truskawki puściły sok.
Przestudzoną kaszę blendujemy razem z resztą mleka kokosowego – doprawiamy do smaku syropem klonowym.
Do szklaneczek nakładamy porcję truskawek, następnie porcję kaszy, polewamy po wierzchu syropem klonowym i dekorujemy melisą, a potem jemy na zdrowie.
Smacznego