eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Kokosowa pychotka Eli

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 25

Słodka pychotka dla mojego konika.

Kokosowa pychotka Eli

Składniki:

Kokosowa pychotka Eli

 

  • 125 ml śmietany kremówki(30-36%)
  • 50g kokosu
  • 20g rodzynek
  • 2 łyżki posiekanych orzechów włoskich
  • 1 łyżka cukru
  • garść makaronu ryżowego nitki Tao Tao
  • 1 opakowanie papieru ryżowego Tao Tao
  • 1 jajko
  • bułka tarta
  • Olej do głębokiego smażenia

Sposób przygotowania:

Kokosowa pychotka Eli
Śmietanę zagotować, wsypać kokos, cukier i chwilę pogotować. Do kokosu dodać rodzynki,posiekane orzechy i wymieszać. Makaron przygotować według przepisu na opakowaniu,odsączyć,pociąć na mniejsze kawałki,dodać do kokosu,wymieszać i wystudzić. Papier ryżowy namoczyć w letniej wodzie,rozłożyć na talerzu, kłaść łyżkę kokosu,zagiąć brzeg,obydwa boki i zwijać jak gołąbki. Panierować w rozbełtanym jajku,bułce tartej i smażyć w głębokim oleju. Smacznego!