Sposób przygotowania:
Kokosowa tarta rustykalna z ananasem i czekoladąEtap 1
Palmę przełożyć do miski. Dodać do niej wszystkie sypkie składniki i jajko. Szybko zagnieść gładkie ciasto, przykryć folią i odłożyć na ok. pół godziny do lodówki.
Etap 2
Ananasa obrać, pozbawić twardego środka, pokroić w grube ćwierć plasterki.
Etap 3
Schłodzone ciasto cienko rozwałkować na papierze do pieczenia.
Etap 4
Na środku ciasta rozłożyć kawałki ananasa, obraną i pokrojoną w półplasterki gruszkę, na wierzchu rozsypać posiekaną czekoladę.
Etap 5
Brzegi ciasta zagiąć do góry na nadzienie, docisnąć. Ciasto przełożyć razem z papierem do pieczenia na blaszkę.
Etap 6
Piec w 180 stopniach przez ok. 30-35 minut. Podawać po ostudzeniu.
marietta