Sposób przygotowania:
Tarta jamajska z ananasem
Zrobic caisto kruche jak na tarte. Połaczyc wszystko zagniesc, dac na godz do lodówki. Potem rozwałkowac i wylożyc na nasmarowana blaszke, nakłuc dno i do piekarnika na 10 minut na 200st. Wyjac lekko przestudzić. Kokos zalac mlekiem. Kiwi pokroic na plasterki, ananas odsaczyc drobno pokroić. Owoce ulozyc na ciescie. (mozna wykorzystac inne np mandarynki czy pomarańcze). Zółtka ubic z cukrem i cukrem waniliowym oraz rumem i maka ziemniaczana. Białka z sola ubic na sztywna piane. Kokos dodać do masy z zółtkami, nastepnie dodac piane i wszystko wymeiszac. Zalac owoce i wstawic do piekarnika na 200st. az do zrumienienia sie ciasta. Jesc ostygnięte.Mysłałam ze mi sie nie za bardzo ciasto udało, ale jak wrociłam z pracy to go prawie nie bylo. Maz zjadł 90%. Stwierdził ze dobra bo kwaskowata.
zewa
Natala1210