Sposób przygotowania:
Tarta biszkoptowa z ananasem i galaretką
Rozpuszczamy galaretki arbuzowe w 350 ml wrzątku. Dodajemy ananas z puszki razem s syropem w który się znajduje . Najlepiej przełożyć do miski i wymieszać wszystko razem. Zostawić do stężeniaMiksujemy jaja z cukrem na puch . Masa podwaja się lub potraja to zależy od czasu miksowania. Przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia dodajemy do ubitych jaj. Teraz mieszamy delikatnie w jedną stronę do połączenia składników. Formę żaroodporną smarujemy margaryną i obsypujemy bułka tartą lub mąką. Przekładamy ciasto do formy . Pieczemy 20-25 minut w 170 stopniach, zostawiamy do ostudzenia. Przekładamy tężejącą galaretkę z owocami na biszkopt i do lodówki po 2 godzinach można już jeść .
Nina W.
lalunia
Cieszę się , że przypadło do gustu :)