Sposób przygotowania:
Kokosowa zupa z fasolką, marchwią i tofu
W garnku rozgrzewam olej. Czosnek obieram i przepuszczam przez praskę, podsmażam na rozgrzanym tłuszczu 30 sekund. Dodaję pastę curry, smażę jedną minutę mieszając. Po czym wsypuję cukier. Po minucie zmniejszam ogień do minimum, wlewam mleko kokosowe, bulion warzywny, sok z limonki, imbir i sos sojowy. Przykrywam garnek pokrywką i gotuję całość ok. 15 minut. Po tym czasie dodaję obraną, umytą i pokrojoną w plasterki marchewkę - gotuję 3 minut. Następnie dodaję oczyszczoną, umytą i pokrojoną na kawałki fasolkę- gotuję 20 minut aż będzie miękka. Garnek zdejmuję z ognia. Tofu kroję w kostkę, krótko podsmażam je na patelni. Do zupy dodaję tofu i posiekaną zieleninę. Podaję z grzankami.