Ilona_eS

Ilona_eS

Szef Kuchni
[Przepisów: 25]

Domowy batonik musli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zdrowy i energetyczny domowy batonik musli. Prosty w wykonaniu a jaka satysfakcja z własnego przygotowania.

Domowy batonik musli

Składniki:

Domowy batonik musli

 

Sposób przygotowania:

Domowy batonik musli

etap 1

Domowy batonik musli
w miseczce wymieszać wszystkie dodatki : orzechy, rodzynki, płatki, wiórki, pestki....

etap 2

Domowy batonik musli
rrozpuszczona margaryna z cukrem miodem i cynamonem

w garnku podgrzewamy margarynę, dodajemy cukier rozpuszczamy, dodajemy cynamon oraz miód. Mieszamy wszystko razem i studzimy

etap 3

Domowy batonik musli
łączymy wszystkie skladniki suche z mokrymi

do mieszanki suchych składników dodajemy przestudzoną margarynę. Mieszamy

etap 4

Domowy batonik musli
mase wyrównujemy w brytfance i pieczemy do zezłocenia.

wykładamy musli na blaszkę wyłożoną papierem, równamy. pieczemy ok 30 min 160*C do zezłocenia. Studzimy, jeszcze ciepłe dzielimy na porcje.