Sposób przygotowania:
Kawowe batoniki z kaszy kuskus
Zaparzoną , gorącą kawą zalewam w miseczce kaszę, po czym przykrywam ją szczelnie i pozostawiam na kilkanaście minut , w tym czasie powinien się wchłonąć płyn.Kasza powinna też ostygnąć. Do zimnej dodaję słonecznik, płatki owsiane, miód, jagody goji i rodzynki, a także lekko ubite ze szczyptą soli białko. Dokładnie wszystko mieszam, a potem wykładam na dno naczynia do pieczenia (z papierem do pieczenia)i rozprowadzam na grubość 0,5 cm. Dokładnie wyrównuje powierzchnię, przyciskając ją łyżką. Naczynie wstawiam do piekarnika (temperatura 185 stopni C.) i piekę przez 25 minut, następnie podwyższam temperaturę do 210 stopni i piekę jeszcze 5 minut. Kroję po upieczeniu i wystudzeniu w podłużne batoniki .
Nencja