aqua65

aqua65

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 331]

Kokosowe kremówki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Moje najlepsze kremówki wyłącznie kokosowe

Kokosowe kremówki

Składniki:

Kokosowe kremówki

 

  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 1/2 kostki masła
  • 1/2 szklanki cukru
  • 3 jajka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 litr mleka
  • 3 budynie waniliowe
  • masa kokosowa: 1/2 kostki masła
  • 2 jajka
  • 1/2 szklanki cukru
  • 20 dag wiórków kokosowych
  • cukier puder

Sposób przygotowania:

Kokosowe kremówki
Mąkę zagnieść z masłem, cukrem, jajkami i proszkiem do pieczenia. Ciasto wyłożyć na natłuszczoną blachę. Podpiecz, ostudź. Ugotuj budyń na mleku, ostudź, nałóż na ciasto. Przygotuj masę kokosową: masło,stop, odstaw do wystudzenia. Białka ubij z cukrem pudrem, połącz z żółtkami i wiórkami.Mieszając, powoli wlewaj masło. Masę wyłóż na budyń. Blachę wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180 st piecz ok 30 minut. Ciasto przestudź, posyp cukrem pudrem, potnij na porcje.

Tagi:

jajko jajka