Sposób przygotowania:
Kokosowe marzenie
Białka ubić, dodać cukier wciąż ubijając. Dodać żółtka, dalej ubijając. Dodać mąkę pszenną i proszek do pieczenia. Całość delikatnie wymieszać. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem prostokątnej formy 25x36 cm. Piec przez ok. 30 min w temperaturze 160 stopni. Po ostudzeniu nasączyć wodą z aromatem waniliowym. Półtora tabliczki czekolady zetrzeć na tarce o małych oczkach, a resztę zetrzeć na dużych oczkach dla dekoracji. Śmietanę wlać do naczynia, dodać pół szklanki śmietanki w proszku i ubić. Dodać wiórki kokosowe i startą na małych oczkach czekoladę. Gotowy krem wyłożyć na ostudzony biszkopt, posypać czekoladą startą na dużych oczkach. Gotowe ciasto włożyć do lodówki na kilka godzin.