Sposób przygotowania:
Kokosowe pralinkiEtap 1
Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej, przestudzić. Za pomocą pędzelka wysmarować nią foremki do pralinek (wybrałam w kształcie dinozaurów), odłożyć na 10 minut do lodówki. Następnie nanieść pędzelkiem drugą warstwę czekolady, schłodzić. Nałożyć trzecią warstwę, ponownie schłodzić.
Etap 2
Masło roztopić z syropem kokosowym.
Etap 3
Dodać wiórki kokosowe, wymieszać. Wlać mleko, zagotować. Gotować, cały czas mieszając, aż połowa płynu odparuje.
Etap 4
Masę przestudzić, napełnić nią posmarowane czekoladą foremki prawie do pełna.
Etap 5
Na wierzchu rozsmarować pozostałą roztopioną czekoladę.
Etap 6
Pralinki mocno schłodzić w lodówce. Gotowe pralinki delikatnie wyjąć z foremek.