Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Pralinki kokosowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Pyszne pralinki z mleka w proszku, masła, cukru pudru i śmietany z wiórkami kokosowymi. Słodkie małe co nieco:)

Pralinki kokosowe

Składniki:

Pralinki kokosowe

 

  • 1 szklanka śmietany 30 %
  • 1/4 szklanki cukru pudru
  • 1/2 kostki masła
  • 2,5 szklanki mleka w proszku
  • 1 szklanka wiórków kokosowych
  • wiórki kokosowe do obtoczenia

Sposób przygotowania:

Pralinki kokosowe
Śmietanę przelać do miski i ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dodać do niej cukier puder. Dodać też roztopione i przestudzone masło, wymieszać. Do śmietanowej masy dodać wiórki kokosowe i mleko w proszku. Wszystko ponownie dokładnie wymieszać. Masę odłożyć do lodówki, żeby zgęstniała. Następnie formować z niej małe kulki, obtaczać je wiórkach kokosowych i układać na talerzu.