Sposób przygotowania:
Kokosowe pralinki
Do garnka o grubym dnie wkładamy mus kokosowy i stawiamy na mały gaz. Rozpuszczamy mus mieszając łyżką. Rozpuszczony mus kokosowy zdejmujemy z gazu i dodajemy miód, mieszamy dokładnie. Następnie dodajemy wiórki kokosowe i mąkę kokosową oraz mieszamy. Odstawiamy na ok. 10 minut.
Po tym czasie jeszcze ciepłą masę wyrabiamy dokładnie dłońmi, aż zacznie "wychodzić" tłuszcz. Formujemy wtedy małe kulki (wielkości orzecha włoskiego), obtaczamy w wiórkach kokosowych i odkładamy.
Gotowe kulki wkładamy na ok. 1 godzinę do lodówki. Po tym czasie będą idealne.
Po tym czasie jeszcze ciepłą masę wyrabiamy dokładnie dłońmi, aż zacznie "wychodzić" tłuszcz. Formujemy wtedy małe kulki (wielkości orzecha włoskiego), obtaczamy w wiórkach kokosowych i odkładamy.
Gotowe kulki wkładamy na ok. 1 godzinę do lodówki. Po tym czasie będą idealne.